Podotherapie

De Podotherapeut behandeld mensen met standafwijkingen van de voeten of een verkeerd looppatroon, hij of zij behandeld klachten aan knieën, heupen en rug die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Daarnaast voert de Podotherapeut behandelingen van huid en nagelaandoeningen uit.

Er zijn meerdere therapiemogelijkheden, de Podotherapeut kan zolen maken voor standscorrectie of een siliconen teenorthese waarmee teenstanden worden gecorrigeerd en drukplekken kunnen worden voorkomen of ontlast.

De instrumentele voetbehandelingen die de Podotherapeut uitvoert bestaan uit het behandelen van overmatige eelt of likdoornvorming, wratten of ingegroeide nagels. Wanneer de nagel in blijft groeien kan de Podotherapeut met behulp van orthonyxie (nagelbeugeltechniek) de nagelvorm corrigeren door het plaatsen van een speciale beugel op de nagel.

Ook wanneer u een diabetische of reumatische voet heeft kunt u bij de Podotherapeut terecht. Tijdens een instrumentele behandeling zal zij zich onder andere bezighouden met wondverzorging van deze meest kwetsbare voeten.

Advertenties

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑